Pach Gabi
Tehetségfejlesztő -
A HR vezetők partnere
Küldetésem...​
Hiszem, hogy az egyének sikere azon múlik, hogy mennyire tudjnak saját képzeletük korlátait és hiedelmeiket átlépve kiteljesedni. Egy vállalat hosszútávú sikere pedig munkavállalói egyéni teljesítményén és együttműködési képességén múlik. Célom, hogy tehetségfejlesztőként eredményes átalakulások katalizátora legyek, hogy pozitívan hassak tehetséges emberek, csapatok és cégek életére. Ennek érdekében a vezetőkben rejlő tehetséget coaching és mentoring által hozom felszínre, csapatok együttműködését csoport és team coachinggal teszem hatásosabbá, cégek működését pedig értékteremtő HR megoldásokkal segítem.

Ahonnan jövök…

Végzettségeim szerint jogi szakokleveles közgazdász és coach vagyok. HR és vezetői tapasztalatot olyan multinacionális vállalatoknál szereztem, mint a Tesco, British American Tobacco, Xerox, Syngenta és GE Lighting. Közel 20 éve dolgozom emberekkel HR szakemberként, közben folyamatosan fejlesztve saját magam és azokat akikkel együtt dolgozom. 18 éves vezetői tapasztalatomból 16 évet multinacionális és 9 évet nemzetközi környezetben szereztem. A tehetségfejlesztés nemcsak hivatás számomra, hanem szenvedély is egyben. 

Amire építek…

Személyes márkám alapja a szakmaiságon túl, hogy strukturált, logikus, céltudatos, eredmény-központú és minőségi munkára törekvő vagyok. Munkám során tudatosan építettem ezekre az erősségeimre mivel hiszem, hogy ezek által úgy érhetek el magasabb teljesítményt, hogy közben energiával is feltöltődöm. Fejlődő szemléletemnek köszönhetően mindig megfogalmazok magamnak fejlődési irányokat is. Karrierem elején ezek a rugalmasság, intuíció, spontaneitás területeihez kapcsolódó képességek fejlesztése volt, mely képességek a fenti erősségeimmel kiegészülve, mára már stabil és kiegyensúlyozott alapot képeznek működésemben. A  folyamatos fejlődés híveként továbbra is keresem a lehetőséget a mindennapokban a személyes fejlődésre, ami képzés, on-line kurzus, szakkönyv, másokkal való beszélgetés vagy bármilyen egyéb formában is megtörténhet.

Amit nyújtok…

Szervezet- és tehetségfejlesztő szakemberként is célom, hogy partnerként együttműködve olyan biztonságos és egyben inspiráló környezetet teremtsek, ahol segíthetem ügyfeleimet, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból. Először ráébresztek a változás szükségességére azáltal, hogy közös munkánk eredményeként ügyfeleim nagyobb önismeretre tesznek szert. Majd cselekvésre ösztönzök, rámutatva a jelen állapot fájó pontjaira és egy motiváló jövőkép felvázolásában segítséget nyújtva. Végül támogatom ügyfeleimet változási folyamatukban, folyamatosan arra fókuszálva, hogy számukra mi az ideális, reális illetve megfelelő megoldás. Ezen lépések által érjük el közös célunk, hogy értékes, maradandó és fenntartható megoldásokat alakítsunk ki együtt.

Kiemelt területeim…

Fontos területek és módszerek számomra a női vezetők támogatása mentoringgal, felsővezetők fejlesztése “Challenging” coachinggal, középvezetői csapatok hatékony együttműködésének elősegítése csoport- és team coaching által, valamint olyan vállalati kultúrák kialakításában közreműködni, ahol a tehetségfejlesztés központi szerepet játszik, és a munkavállalók célja és a vállalat sikere egymást erősítve valósul meg.

Megjelenéseim...

HR Piknik 2016 ősz
Workshopot tartottam „Kretivitás fejlesztés” témában Kiss Péterrel.

TedXBenedekhegy 2016
Előadó voltam. Témám címe: „A Kapcsolódás varázsfonala”.

PWA  “Mentoring Program 2016-2017 "
Részt vettem a Sikeres Nők Egyesülete (PWA) programjában, mint mentor.
http://www.pwa.hu/ismet-elindul-a-pwa-mentorprogramja/

BCCH „Coaching Excellence Programme 2016“
Részt vettem a Brit Kereskedelmi Kamara programjában, mint executive coach.

HR Piknik 2016 tavasz
Előadtam „Fejlődési Személet” témában és workshopot tartottam Kiss Péterrel.

BCCH “Mentoring Programme 2015 "
Részt vettem a Brit Kereskedelmi Kamara programjában, mint mentor.

I. Debreceni Coaching Konferencia 2015
Workshopot tartottunk „Csapatépítés játékosan” témában Katonáné Kovács Judittal és Bakradze Ritával.
És kerekasztal beszélgető voltam „Miért hasznos a coaching a vállalatoknak” témában.

HR Piknik 2015 ősz
Interaktívan adtam elő „Milyen árnyalatai vannak a HR-nek?” címmel és workshopot tartottam Magyar Miklóssal.

Executive Roundtable 2015 - Debating Implications of CEE Competitiveness Study
Kerekasztal beszélgető voltam.

Mentor Oscar 2015
Vállalati 1. helyezést kaptunk a 2014 évi Mentor Oscar Díjon a GE Lighting HR csapatával együtt.

Mentor Oscar 2012
Egyéni 1. helyezést kaptam a 2011 évi Mentor Oscar Díjon.