“Ha a sokféleség közös alapot és célt talál, nagy dolgot szülhet. Mindenki megőrzi másságát —
de egyirányba húz. Ez a fejlődés útja az élet minden színterén.”    (Müller Péter)
Insipiring HR Community
Együttműködő partnerem:
Tamási Andrea
Az Inspiring HR Community társalapítója, az IBC ügyvezető-tulajdonosa

Az Insipiring HR Community...

...egy olyan kezdeményezés, melyet Andival közösen hoztunk létre annak érdekében, hogy élménnyel teli és inspiráló teret alakítsunk ki vállalati HR szakemberek és HR vezetők számára. Ez a tér lehetőséget ad tapasztalatcserére, közös gondolkodásra, egymástól való tanulásra és kapcsolatépítésre olyan HR-esek között, akik értékteremtő HR megoldásokkal szeretnék saját szervezetük működését hatékonyabbá tenni, munkavállalóikban rejlő tehetséget felszínre hozni, és csapataik együttműködését növelni.

​A HR Community célja

...hogy elősegítse egy olyan sokszínű, támogató és aktív HR közösség létrejöttét, ahol vállalati HR szakemberek és HR vezetők közösségi tanulás által fejlődnek, miközben kapcsolati hálójukat is építik. Hiszünk abban, hogy saját fejlődésünk és közösségben vállalt aktív tevékenységünk hatására az általunk támogatott üzletben is értéket teremtünk.
Vezető- és szervezeti kultúra fejlesztés
Együttműködő partnerem:
Kiss Péter
Restarter, a HR Piknik megálmodója, a RestartCC ügyvezető-tulajdonosa

A vezető- és kultúra fejlesztés...

...skálája a pár órás workshopoktól kezdődően, a hosszabb időtartamú műhelymunkán keresztül, egészen a több témát átfogó keretprogramokig terjed. Ami közös mindegyikben, hogy nincs két egyforma program, fejlesztési megoldás, mint ahogy nincs két egyforma vezető vagy két egyforma szervezet sem. Minden programot a helyi igényeknek megfelelően alakítunk ki, figyelembe véve az adott szervezet előtt álló feladatokat, a fejlesztés célját és a résztvevők felkészültségi szintjét.

Mi tanulni segítünk...

...és nem tanítunk. Számunkra minden fejlesztési program az együttgondolkodásról, a közös munka során a vezetői szerepre, feladatokra, kihívásokra, megoldásokra történő ráébredésről szól. Módszereinket, eszközeinket rugalmasan használjuk, hogy a leghatásosabb eredményt érjük el minden helyzetekben. A programon átéltek pedig mint elültett magok fognak kihajtani hosszútávon.
Tehetségmenedzsment
Együttműködő partnerem:
Cser Adrienn
Karrier- és Tehetségmenedzsment Szakértő, Y/Z Generációs Tanácsadó., Szervezetfejlesztő

A tehetségmenedzsment fontos...

..mert a tehetséges munkavállaló tudáseszköz, erőforrás és nem utolsó sorban óriási érték. A vállalatok küzdelme ma már a tudás és a potenciális teljesítmény ígéretét magukban hordozó tehetségekért zajlik. Így fontos, hogy egy szervezetben biztosítsuk a szükséges eszközöket mindazok számára, akik fejlődni, hosszútávon maradni és teljes elkötelezettséggel, maximális energia-ráfordítással teljesíteni akarnak a szervezetben.

A gondolkodásmód kialakítása...

...a kulcs a tehetségmenedzsmentben, aminélfogva a tehetség áll a szervezet sikerének középpontjában. A tehetségmenedzsment gerincét a folyamatok adják, melyek segítenek azonosítani a tehetségeket, hozzájárulnak a karrierfejlesztéshez és a teljesítmény-menedzsmenthez, valamint az utánpótlás-tervezéshez. Az izmokat azonban a vezetői gondolkodásmód képviseli, hiszen ez az, ami mozgásban tartja a tehetségmenedzsment folyamatokat és így azok képesek valódi értékkel hozzájárulni a szervezeti teljesítmény fejlesztéséhez, a tehetségek megtartásához és a vállalat sikeréhez.